Националният младежки форум търси двама младежи, които да представляват България в три Европейски младежки конференции – в Испания, Белгия и Унгария. Конференциите ще се проведат в рамките на тройното председателство на Съвета на ЕС и 10-ия цикъл на Диалогът на ЕС по въпросите за младежта.

За кандидатстване – тук.

Кога са конференциите и повече информация за тях, може да научите тук или на сайта на НМФ.

Европейските младежки конференции ще се състоят в срещи с представители на институции на местно и национално ниво, по време на които делегатите ще имат отговорната задача да представят мнението на младите хора от страната по темата на 10-ия цикъл на Диалога.

Делегатите ще преминат обучение и ще се включат в подготовката на Националната младежка конференция през 2024 г. в България. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю в периода 7-9 август 2023 г. Окончателните резултати от селекцията ще бъдат обявени на 12 август 2023 г.

От началото на 10-ти цикъл на Диалога на ЕС делегатите се избират за ЦЕЛИЯ цикъл (18 месеца), а не само за участие в рамките на 1 конференция. Делегатите трябва да имат възможност да участват в 3-те конференции, както и в събития на национално ниво в рамките на целия 18 месечен цикъл.

Настоящата дейност e част от проекта “Youth Dialogue in Bulgaria” в изпълнение на процеса по Диалога на ЕС по въпросите за младежта, осъществяван от Националната работна група и с финансовата подкрепа на програма Еразъм+.