Децата, участващи в проекта „Уницеф България и Община Бургас – заедно в подкрепа на уязвими деца и младежи“, посетиха парк Минерални бани. Целта на събитието е през лятото ежеседмично деца и ученици от украинския център в ж.к. „Славейков“ към ЦПЛР, да посещават различни забележителности в Бургас и залива. Днес акцентът беше насочен към историческия обект „Аква Калиде“.

Децата бяха впечателени от историята на комплекса, както и от възможността за спортни занимания в обособените кътове в парка. Игрите бяха проведени от доброволците от Международен младежки център – дърпане с въже, бягане, скачане, волейбол, ребуси и групова терапия с психолог. Занятията завършиха с кратка разходка с образователна цел, като децата се запознаха с различните растителни видове в местността.

От 17.07. Центърът за подкрепа на личностното развитие започва интензивен курс по български език за украински деца и ученици, ниво А2.

В Центърът в ж.к. „Славейков“ в момента текат 2 курса по български език за украински деца, както и занимания по театър, изобразително изкуство, английски език и индивидуални консултации с украински психолог.

При необходимост украински граждани могат да посетят Центъра и техните деца да бъдат включени в съответните групи, като се свържат на телефон: 0898 336 306.

За по-подробна информация: 056 843 643, 056 854 550.