Ако сте младежка организация, можете да кандидатствате за безвъзмездно финансиране, за да организирате следващата среща на млади европейци именно във вашия град!

Съвсем наскоро приключи последното издание на Срещата на европейската младеж (наричана още „Европейско младежкото събитие“ или EYE). Следващата подобна среща, организирана от Европейския парламент в Страсбург, се планира за 2025 г.

Ако не ви се чака толкова дълго, кандидатствайте за финансова подкрепа чрез грантове, които Европейският парламент ще отпусне на две нестопански организации, за да проведат две местни издания на EYE през пролетта на 2024 г. Тези младежки срещи ще се проведат в рамките на един уикенд в две различни държави членки малко преди европейските избори през юни догодина.

Местните издания на EYE се създават и изпълват със съдържание от младежки организации и младежи в сътрудничество с Европейския парламент, за да приближат Европа до младите хора.

Кандидатствайте да организирате местна среща на европейската младеж до 5 септември 2023 г. тук: https://www.europarl.europa.eu/contracts-and-grants/en/grants/media-and-events.

Информацията е предоставена от Бюрото на Европейския парламент в България.