На брега на морето, съвсем близо до Бургас, КТК „Ченгене скеле“ очаква своите посетители за едно незабравимо лято. То ще бъде изпълнено с театър, концерти на открито и други интересни културни събития. Музикалните емоции започват още на 7 юли (петък) с концерт на Fingertone&Malik. (Fingertone) Филип Александров и Malik (Michael Fleming) ще представят своя втори авторски албум – “Jungle Brain”. Той е колаборация между двамата артисти, които ще ни потопят в своето новаторско звучене.

На 14 юли (петък) магията на театъра ще оживее на откритата сцена в рибарското селище с постановката „Приятно ми е, Ива“. Зрителите ще имат щастието да гледат отличения с две награди „Икар“ авторски спектакъл на Ива Тодорова. Тя е възпитаник на емблематичния тандем проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев, който я е научил да развива вкус, за да има свобода!

Ден по-късно, на 15 юли, вокално трио Déjà vu, в състав Мирослав Станчев, Дражко Бошнаков и Бранимир Недков, ще завладее публиката с уникално оперно и поп звучене и многогласни вокални интерпретации.

На 22 юли бургаската група Lemon Box излиза на уникалната сцена на туристически комплекс „Ченгене скеле“, Бургас. Споделете една прекрасна съботна вечер с приятели на вдъхновяващия им летен концерт. Lemon Box ще бъде в състав: Зорница Димитрова (вокал), Станимир Димитров (китара), Георги Русев (бас-китара), Димитър Райнов (барабани) и Самуел Мануелян (китара и вокал). Заедно те създават авторски песни под формата на деликатен микс от поп, фънк и блус. Lemon Box обещават страхотна вечер с новите си авторски песни и с яркото присъствие и топлия глас на кубинската гост-певица Mayoris Mena Faez.

Една от любимите български групи – „Диана Експрес“ – ще изпълни любимите песни на поколения в неповторим концерт под звездите в КТК „Ченгене скеле“. Запазете си датата 11 август за тяхното участие и си подарете незабравим летен спомен.

Театърът ще заема достойно място в лятната програма на Ченгене скеле. На 17 август очаквайте истинска женска стихия с музикалния стендъп „Още една жена каза“. Здрава Каменова и Габриела Колева – Gabo ще ви споделят абсурдно смешни истории, от които ще разберете дали бримката е на късмет преди първа среща, как се пише обява за изчезнал котарак в стил турски сериал и колко луди майки може да се съберат в една музикална школа за деца.

Лятото в КТК „Ченгене скеле“ продължава и през септември. На 1 септември Братя Аргирови ще повишат градуса на настроение със златните си хитове. С концерта те ще отбележат и 40 години на българската музикална сцена.

Всички събития са с начален час 21.00. Билети за събитията ще бъдат пуснати в продажба до дни в events.gotoburgas.com, Grabo.bg, Туристически информационен център „Часовника“, както и на място в КТК „Ченгене скеле“ в деня на събитието.