За първи път група „Горещ пясък“ и Burgas Big Bend излизат заедно на една сцена. Това ще се случи на 23 юни, от 19:30 часа, във вътрешния двор на Културен дом НХК.

През 2022-ра група „Горещ пясък“ навърши 30 години от създаването си. По този повод музикантите са подготвили няколко интересни проекта, които ще осъществят през този музикален сезон.

Първият проект е съвместен благотворителен концерт с Burgas Big Band.

Любимият на всички ни Burgas Big Band също отпразнува 75 години от създаването си. В препълнената зала на Културен дом НХК музикантите бяха удостоени с най – високото отличие за духови оркестри в страната – „Кристално огърлие“.“

Програмата включва популярни поп-рок песни, които са умело съчетани с брас звученето на биг бенда. Организаторите издават някои от заглавията, които ще прозвучат на откритата сцена в Културен Дом НХК: „Hit The road Jack“ на Рей Чарлс и „What a wonderful world“ на Луис Армстронг.

Концертът ще се осъществи в подкрепата на благотворителната кауза „Заедно за Георги“. Събитието е с вход свободен, а за всички желаещи да се включат в каузата ще има разположени дарителски кутии. Средствата, събрани по време на концерта, ще бъдат преведени по сметката за лечение на Георги Панайотов – уважаван и обичан наш колега и приятел.

Вход свободен.